+32 (0)2 218 39 20

Hulp en vragen

Vaakgestelde vragen

Onze lesmethode

Waarom leren we jongeren vreemde talen ?

Het spreken van één of meer vreemde talen is essentieel voor de toekomst van uw kind, omdat het een waardevolle vaardigheid is om de persoonlijke, sociale en professionele kwaliteit van het leven te verbeteren.

Het leren van vreemde talen is een waardevolle wijze om het concentratie- en geheugenvermogen te ontwikkelen, de schoolresultaten te verbeteren, zelfvertrouwen te verwerven en zich open te stellen voor de wereld en andere culturen.

Wanneer kunnen we beginnen met het leren van een nieuw taal ?

Het leren van een nieuwe taal begint het best zo vroeg mogelijk ! 

Ons centrum verwelkomt alle jongeren van 3 tot 18 jaar.

Wie zijn onze leraren ?

Onze docenten zijn allemaal gespecialiseerd in het taalonderwijs aan jonge mensen. Wij selecteren hen zorgvuldig op hun professionele en menselijke kwaliteiten. 

Onze docenten zijn allemaal moedertaalsprekers of hebben het equivalent van C2-niveau (CEFR).

Onze leerkrachten krijgen allemaal een pedagogische opleiding en een follow-up in ons centrum.

Hoe wordt het taalniveau van mijn kind geëvalueerd ?

Op het inschrijfformulier kunt u een inschatting van het niveau van uw kind aangeven. Daarnaast kunt u ook alle andere gegevens vermelden die u relevant acht (bv. meertalig gezin, eerder gevolgde taalcursussen, verblijf in het buitenland).

Onze adviseurs zijn ook beschikbaar om u te helpen het niveau van uw kind te bepalen.

Onze docenten zullen het niveau van uw kind aan het begin van de cursus mondeling beoordelen.
Als het niveau van uw kind afwijkt van dat van de groep, nemen wij contact met u op om een groep aan te bieden die beter aansluit bij de behoeften van uw kind.

Onze lesmethode

Onze methode bestaat erin de vreemde taal zo natuurlijk mogelijk aan te leren. Vanaf dag 1 wordt de leering(e) volledig ondergedompeld in de taal.

Wat kunt u verwachten van de lessen op school ? 

  • 3-5 jaar : Taalkundige onderdompeling door middel van educatieve activiteiten, spelletjes, liedjes en alledaagse situaties. Onze aanpak is dus meer praktisch dan 'passief' academisch. Jongeren kunnen genieten van het leren van de nieuwe taal door middel van edutaining (leerzaam en onderhoudend) en dynamische oefeningen (bijv. een stukje mime, een scène uit een verhaal naspelen, speurtochten).
  • 6-11 jaar : Immersie vergemakkelijkt de verwerving van de nieuwe taal om het leerproces te optimaliseren. Jongeren maken kennis met verschillende taalkenmerken (bv. grammatica, woordenschat, uitspraak) of verbeteren deze in één keer via edutaining (leerrijke en onderhoudende) activiteiten naargelang hun behoeften en interesses. Luisteren en spreken staan centraal in onze lesmethode om de ontwikkeling van praktische en concrete vaardigheden van uw kind aan te moedigen. Lees- en schrijfactiviteiten kunnen onze aanpak aanvullen, afhankelijk van de mogelijkheden en behoeften van de leerling.
  • 12-18 jaar : Onze docenten zijn gespecialiseerd in taalopleidingen voor tieners. Jongeren moeten zich kunnen uitdrukken over onderwerpen die voor hen van belang zijn (bijvoorbeeld persoonlijke en sociale problemen bespreken en oplossingen aanreiken, interculturele uitwisselingen, het milieu en de toekomst). Rond belangrijke wekelijkse thema's versterken de tieners alle vaardigheden (luisteren, spreken, lezen, schrijven), alsook de communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden in de vreemde taal.

Leermiddelen

Tijdens de hele cursus krijgt het kind materiaal aangereikt dat zorgvuldig door de leerkracht is uitgekozen om aan verschillende thema's en onderwerpen te werken. Dit materiaal kan bestaan uit kopieën, foto's, tijdschriften of boeken. De school zorgt voor educatief materiaal, dat in de administratiekosten is inbegrepen.

Onze groepen

Voor een optimale efficiëntie bestaan onze groepen uit maximaal 10 deelnemers.
We groeperen de jonge cursisten volgens hun leeftijd en taalniveau.

Hoe kan ik de vooruitgang van mijn kind volgen ?

Onze leerkrachten kunnen op afspraak uw vragen voor of na de les van uw kind beantwoorden, indien u met een leraar in gesprek wilt gaan.

Ons pedagogisch team staat het hele jaar door tot uw beschikking.

Open lessen aan het einde van elk semester stellen u in staat de vooruitgang van uw kind te zien (afhankelijk van de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen). 

Aan het einde van het schooljaar ontvangt uw kind een certificaat en een gepersonaliseerde evaluatie die de vooruitgang en het bereikte niveau in de vreemde taal aangeeft.

Administratieve procedure

Hoe inschrijven?

Inschrijving is gemakkelijk! 

Blader op onze website door de verschillende cursuspakketten en kies uw cursus. Maak vervolgens via onze website een gezinsaccount aan op MyIclub en voeg uw kind toe als nieuwe KJC-leerling. 

Als uw kind al KJC-leerning is, kunt u rechtstreeks inloggen op uw MyIclub-account.
Eén cursusinschrijving is sleghts geldig voor één specifiek kind en één specifieke week.

vervolgens ontvang je per e-mail een uitgebreide bevestiging van inschrijving, waarin alle praktische informatie (zoals organisatie, betaling) is opgenomen.

Onze schoolvakantiepakketten:

  • Periode 1: cursus van september to december
  • Termen 2 & 3:  cursus van januari tot juni
  • Volledig schooljaar (3 termijnen): cursus van september tot juni
  • Lessen "Ontdekking": 2 proeflessen

Wanneer straten de curcussen?

Vanaf 30/09/2023

► Zie Cursuskalender

Kan ik mijn kind gedurende het jaar inschrijven? 

Dat kan! Samen zoeken we naar de juiste groep, passend bij de leeftijd, het nievau, de behoeften en de beschikbaarheid van uw kind.

Wat als mijn kind afwezig is?

De prijs van een cusus is all-inclusive (administratie-en-lesgeld). De plaats voor uw kind is gereserveerd en gegarandeerd, ongeacht of uw kind aanwezig of afwezig is.

Een afwezigheid om persoonlijke redenen is niet recupereerbaar of restitueerbaar. De leraar zal het kind voorzien van de pedagogische opvolging, de verschillende aantekeningen en het nodige matriaal voor de gemiste les om de kwaliteit van het leren te garanderen.

Terugbetalingen worden enkel toegekend onder bepaalde voorwaarden en op vertoon van een bewijs (bv. een medisch attest voor minimum 2 opeenvolgende afwezigheden). Raadpleeg onze algemene verkoopvoorwaarden.

Betaling

De volledige betaling van elke inschrijving dient bij voorkeur per bankoverschrijving te gebeuren, na ontvangst van uw inschrijvingsbevestiging en vóór aanvang van de cursus.

Voor alle cursuspakketten komt het totaalbedrag overeen met het lesgeld voor de gekozen periode + cursusmateriaal + administratiekosten.

Voor de bundel "Discovery" komt het totaalbedrag overeen met het lesgeld voor 2 cursussen.

Factuur

Als u een factuur wenst te ontvangen, kunt u ons uw verzoek per e-mail sturen met alle benodigde informatie.

 

Praktische organisatie

Hoe lang duurt een les?

Onze lessen duren 1 uur en 30 minuten.

Uw kind kan 1 les per week volgen. De dag en het tijdstip ven de les komen overeen met uw selectie en registratiebevestiging (bijvoorbeeld woensdag, 14:00-15:30 uur).

Het verwelkomen van uw kind(eren)

Ons team verwelkomt uw kind(eren) 15 minuten vóór de les en begeleidt ze naar hun klaslokaal. Wij moedigen de "Kiss & Ride" aan, oftewel kus uw kind(eren) een fijne dag en zet hem/haar/hen af bij de ingang van het centrum.

Om overbevolking in onze lokalen te voorkomen, vragen wij ouders vriendelijk om hun kinderen niet mee te nemen naar de klaslokalen. Ons team komt ze ophalen.

Als u meer informatie heeft over de behoeften van uw kind, neem dan vóór de cursus contact met ons op via 02 218 39 20 of info@kiddyclasses.net.

Ons centrum in Brussel

Ons centrum in Brussel heeft een binnenruimte en veel klaslokalen die geschikt zijn voor kleine groepen.

De klaslokalen zijn aangepast en ingedeeld op basis van leeftijdsgroepen. De peuters genieten van kindvriendelijk meubilair, kussens, activiteitenmatjes en zacht speelgoed voor een stimulerende omgeving op de grond.

Elk klaslokaal beschikt over al het essentiële meubilair, voldoende ruimte om dynamische activiteiten aan te moedigen en een gedeelde badkamer in het klaslokaal (ernaast) of vlakbij.


Gezondheids-en veiligheidsmaatregelen

De gezondheids en veiligheid van iedereen is onze prioriteit

We implementeren alle noodzakelijke hygiëne- en veiligheidsmaatregelen in navolging van de Belgische/Europese autoriteiten voor het welzijn van allen.

We ventileren alle klaslokalen regelmatig, maken de klasapparatuur schoon met een desinfecterende gel en zorgen voor handgel bij de receptie en in de klas. Maskers zijn niet langer verplicht, maar worden binnenshuis nog steeds aanbevolen.

Onze coördinatoren begeleiden uw kinderen naar hun klaslokalen om overbevolking aan de ingang, de gangen, de trappen en de klaslokalen te voorkomen.

Wij danken iedereen voor het respecteren van deze maatregelen om de gezondheid en veiligheid van iedereen te kunnen blijven garanderen.