Taal (3u.) + Activiteit (3u.)

Als U kind een stage taalles + activiteit kiest zal hij/zij drie uren taalles + 3 uren activiteit (éen voor de hele week) hebben.
De activiteiten worden voornamelijk in het Frans gegeven.

Activiteiten

De sportieve activiteiten

Mini-club (3-4 jaar): psychomotoriek, spelactiviteiten gebaseerd op de ontdekking en het plezier, zoals vertelsels, spelen, in schuimrubber, baby-gym, baby-basket.

Mini-multisport (4-6 jaar) ballensport, miniracketspel, waterspelen, crazy games, unihoc, baseball, trampoline, kinball, alles aangepast aan de kleintjes

Multisport (6-12 jaar): bal- en racketsporten
+ te St-Pieters-Woluwe: zwembad, trampoline,

Multisport (12-18 jaar):  bal- en racketsporten, zwemmen, squash, hockey, trampoline, ...

Turnen (6-12 jaar): initiatie en vervolmaking. Voor meisjes: vloeroefening, paardspringen, balk en brug met ongelijke leggers, voor jongens: vloeroefening, paardspringen, rekstok, brug met gelijke leggers, voltige en ringen.

Dans (6-18 jaar): Modern dans, funky, hip-hop en actuele hits. Voor meisjes en jongens. Groepen voor oudere jongens en meisjes.

Mini-tennis (3-6 jaar): 2 uur mini-tennis + 1 uur bijkomende activiteit. Speciale tennisvelden aangepast aan de allerkleinsten.

Tennis (6-12 jaar): 2 uur tennis + 1 uur bijkomende activiteit. Een stage die zich uitstekend leent tot het aanleren van of het zich perfectioneren in het tennis; met bijzondere aandacht voor de indeling in homogene groepen.

Voetbal en ontdek voetbal (4-5 jaar en 6-12 jaar): voor de jongens maar ook voor de meisjes! Vergeet het nodige niet om je na de inspanning om te kleden, want er wordt getraind zoals bij de echte kampioenen!

Badminton (6-12 jaar): 3 u., we vatten de techniek aan, alsook de tactiek en het spel. Breng indien mogelijk jullie racket mee. Tornooi op het einde van de week.

Basketball (8-12 jaar): Dribbel, doelpunten maken, een pass geven, taktiek. Tornooi op het einde van de week.

Zwem ontdekking (4-5 jaar): vertrouwd geraken met het water op een speelse manier: leren drijven, zwemmen op de rug en op de buik; ademhaling onder water; techniek van de school- en rugslag. 1u30 in het water. Aangepast zwembad: diepte 60 cm. en 1 begeleider per 6 kinderen.

Zwemmen (6-18 jaar): Initiatie in het ondiepe zwemgedeelte voor de beginners die nog niet kunnen zwemmen en vervolmaking voor de anderen.

Duiksport (8-12 jaar en 12-18 jaar): Initiatie duiken (duikbril en snorkel meebrengen, alsook een medisch attest van geschiktheid tot duiken) + theorie.

Paardrijden (6-12 jaar): 1 uur cursus paardrijden (praktijk), 1 uur theorie en 1 uur diverse activiteiten: voltige, paardenverzorging, ruiteractiviteiten, enz...

Ontdek het fietsen (3-5 jaar): initiatie om de fiets te ontdekken en te leren gebruiken.

 

De kunsten activiteiten

Fotografie (12-18 jaar) CTV stelt een stage voor, die in hun studio’s en labo’s zal plaatsvinden. Digitale fotografie: het hele werk op de computer met Photoshop, inleiding en vervolmaking. En uiteraard: beeldopname, beeldbespreking en expositie.

Fotografie voor kids (8-12 jaar): met Clic-Clac Kids

Cinema (12-18 jaar): zijn eerste film realiseren! De bedoeling is te leren filmen, een storyboard te realiseren, een scenario uit te vinden, beelden op te nemen en uiteindelijk de montage op computer te realiseren, terwijl men er het geluid en de muziek aan toevoegt, alsook geanimeerde sequenties aan de hand van foto's, video' en tekeningen i.s.m CTV.

Artiest in de dop (6-12 jaar): artistieke expressie: schilderen, tekenen, boetseren, knutselen, ritme, spookjes en stripverhalen, toneel...

Circus (6-12 jaar) Omringd door gespecialiseerde monitoren: jongleren, evenwichtsoefeningen, éénwieler...

Circusmotoriek (3-4 jaar): Jongleren, steltlopen, sjaaltjes, autoped (step), borden, diabolo, …

Kiddy aan het fornuis (6-12 jaar): Kooklessen voor kinderen, de eerste stappen voor de toekomstige chef-koks.

Leerling juwelier (8-12 jaar): juwelenontwerp : aaneenrijgen, monteren op juwelenspijkers, aanbrengen van een sluiting, geschiedenis en symboliek van de juwelen en de (edel)stenen. Op het einde van de week brengt elkeen zijn/haar ontwerp mee.

sport-avontuur

 

De andere activiteten

Muzikale bewustmaking (4-6 jaar) de kinderen maken hun eigen muziekinstrumenten, ontdekken de geluiden met verscheidene voorwerpen en nemen deel aan geluidsspelletjes.

Kunst & ontspanning mix: 3 u., artistieke expressie en gevarieerde activiteiten: spelen, schilderen, tekenen, boetseren, knutselen, ritme, spookjes en stripverhalen, speelplein, museum ...

Ontdekking van Europa (14-18 jaar):  en haar instellingen, bezoek aan het Parlement. Zich informeren over Europa: Info-point. Europese thema’s. Ontmoetingen, interviews. Stages, carrières, studies en jobmogelijkheden.

Stijl en customisation (12-18 jaar): de magische wereld van kledingcreatie. Breng uw kleding en toebehoren mee en vertrek met een nieuwe garderobe!
 
EHBO (8-12 jaar & 12-18 jaar): initiatie eerste hulp: van het kleine wondje tot de ernstigere gevallen.
De stage die elk kind minstens één keer zou moeten volgen!
 
Fun (3-12 jaar): baby-fun: 3-5 jaar * mini-fun: 6-9 jaar * fun: 9-12 jaar
een zeer mooi multi-activiteiten programma: cultuur, sport en recreatie!

+