Wie zijn wij?

Als talenschool sinds 1980 is het onze taak jongeren in het leven te laten stappen met een degelijke taalkundige basis.

Wij ontvangen uw kinderen en geven hen de mogelijkheid om zes talen te leren: Engels, Duits, Chinees, Spaans, Frans en Nederlands in groepen en andere talen in privélessen (voor één of meer kinderen).

Het ligt ons nauw aan het hart onze studenten van kortbij te volgen en stellen alles in het werk om hen te helpen en aan te moedigen tijdens hun opleiding.

Kiddy en zijn gepriviligieerd studiekader

Kiddy & Junior Classes telt 16 klassen uitgerust met wifi.

Gesitueerd op 10 minuten te voet van het station Schuman, dicht bij de wijk van de instellingen en organen van de Europese Commissie, Kiddy & Junior Classes heeft zijn domicilie gekozen op een afstand van het lawaai van de grote lanen, in een traditioneel huis dat de nodige kalmte biedt voor de studies.

Onze studenten worden er verwelkomd in de zaal «Atrium», in de typische Brusselse Art Nouveau stijl, het werk van de architect Gustave Strauven, een leerling van Victor Horta.

 

Sylvaine Drablier
Algemeen Directrice

Sylvaine Drablier is gediplomeerde Slavische talen en toegepaste linguïstiek aan de universiteiten van Grenoble en Brussel.

Reeds tijdens haar studies kon Mevr. Drablier haar verworven kennis en knowhow, zowel op pedagogisch als op administratief gebied, ter beschikking stellen van de studenten met het Frans als vreemde taal in Grenoble.

In 1974, op de leeftijd van 24 jaar, verhuist ze naar Brussel en grijpt ze de kans een talenschool te besturen. Die wordt dan later LSI Brussel.

Zes jaar later sticht ze de vzw Kiddy & Junior Classes, een talenschool voor kinderen. Terwijl er in 1979 één enkele klas voor het Engels was, ontvangt de vzw van Mevr. Drablier vandaag meer dan 4000 kinderen per jaar tijdens de vakantiestages en de leergangen tijdens het schooljaar.

Vanaf de start heeft Sylvaine Drablier steeds zorg gedragen zich te omringen met medewerkers en medewerksters van wie de vriendelijkheid en de competentie op taalgebied ruimschoots bijgedragen hebben tot de uitstekende reputatie van haar centrum. Dit zowel bij de Belgische als bij de internationale studenten.

 

Caroline Véjux
Deputy Manager
 

Coördinatoren
Sara Lambeau
Priscilla Lequeux

 

 

+